L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, any rere any commemora escriptores i escriptors valencians amb la idea de promoure l’ús del valencià i del coneixement d’autors i autores en la nostra llengua.

A Florida Secundària apostem per la cultura lingüística, i per això ens sumem a aquesta iniciativa treballant amb el nostre alumnat.

Enguany s’ha recordat les Escriptores i Escriptors de l’Exili. Autores com Guillermina Medrano, Didín Puig o Alejandra Soler, i autors com Juli Just Gimeno, Max Aub o Emili Gómez Nadal, entre altres, que hagueren d’exiliar-se per diferències polítiques i lingüístiques.

Des de hui i fins al dimarts, al hall de la Biblioteca de Florida Secundària, podeu gaudir de les activitats que ha realitzat al llarg del curs l’alumnat dels diferents nivells d’ESO, sobre aquestes escriptores i escriptors.

Cada nivell, junt amb el seu professorat, ha sigut l’encarregat d’investigar, conéixer i treballar les obres i les biografies d’aquests.

Des de l’assignatura de Valencià pogueren aprendre què escrivien, per què fugiren i on ho feren per tal de sobreviure. Amb l’assignatura d’Història, han entés que és l’exili, per què i en quines condicions ho van haver de fer algunes persones.Els sentiments i conclusions als que va arribar l’alumnat els han traslladat a un fotomuntatge.

Per finalitzar, amb l’assignatura de Plàstica, l’alumnat ha elaborat “La Nostra maleta de l’Exili”. En ella, trobem les coses materials que agafarien cadascú d’ells i elles si es veieren en la situació de fugir. Elements com menjar, aigua i el més important, RECORDS que no volen oblidar.

Esperem que ho gaudiu!!