A 1r d’ESO de Florida Secundària acabem el curs amb un projecte interdisciplinari d’allò més interessant. «Quin maremàgnum!» és un viatge a l’antiguitat clàssica. 

Des de les diferents assignatures ens hem apropat al món de Grècia i Roma amb una mirada interdisciplinària. Hem fet una recerca històrica tirant del fil per descobrir com moltes de les paraules o costums actuals venen de l’antiga Roma – sabeu d’on ve l’expressió RIP de les tombes, o què vol  dir SPA?  Sabeu que els mesos de juliol i agost es diuen així i tenen 31 dies a causa de dos emperadors prou presumptuosos, o que els planetes del Sistema Solar tenen el nom de les divinitats romanes? Hem descobert els prefixes i sufixes més comuns d’arrel grega o llatina, al temps que gaudiem dels mites de Narciso, Eco o Afrodita. Hem mirat el cel amb els ulls dels antics pobladors de la Mediterrània, traçant constel·lacions amb nom de criatures fantàstiques. Hem aplicat el Teorema de Pitàgores per resoldre problemes i hem aprofundit en la geometria dels edificis clàssics. Hem ampliat el nostre vocabulari en anglès per parlar dels Olympic Games, hem cantat i ballat cançons de la Mediterrània per entendre que eixe Mare Magnum dels antics continua unint-nos.  Per acabar, hem actualitzat els clàssics construïnt una maqueta del Colisseu i hem gaudit d’unes Olímpiades molt especials.

Després de dissenyar la seua mascota olímpica i decorar les samarretes del seu equip, aquest dilluns l’alumnat ens ha sorprés amb l’actuació musical de la cerimònia inaugural de les Olimpíades Florida. A continuació les competicions: escacs, proves de música, enginy i treball en equip per posar el millor final a un projecte ple d’esforç, curiositat i alegria. No hi ha millor manera d’acabar un curs ple d’aprenentatges!