Integrat en les accions programades en el nostre Pla d’Acció Tutorial per a la prevenció de conductes addictives entre el nostre alumnat, els passats dimarts 7 i dijous 9 de novembre tots els grups de 3ESO realitzaren el taller “Nucs: cànnabis+tabac”. Aquest taller va ser organitzat i dinamitzat per la UPPCA de l’ajuntament de Catarroja en col·laboració amb el nostre departament d’orientació.

Els objectius principals d’aquesta sessió foren entendre les bases neurològiques del procés addictiu de cadascuna de les substàncies i els efectes sobre el cervell adolescent que provoca el consum continuat de porros, analitzar com la combinació cànnabis + tabac té un efecte potenciador en relació al risc de patir malalties cardiorespiratòries i fomentar la reflexió crítica sobre les falses creences que estan instaurades en la societat i que afecten la nostra percepció enfront del consum.

L’alumnat de Florida Secundària va escoltar amb interès les explicacions i va participar activament en les dinàmiques que es plantejaren. Pensem que aquestes accions són molt necessàries i, per això, agraïm l’ajuda de l’UPPCA.