L’alumnat de 2ESO de l’optativa de francès i 2 alumnes de 1ESO de Florida Secundària han iniciat un intercanvi epistolar amb alumnat de 4ème del Collège La Ribeyre, de Cournon d’Auvergne (França).

Aquesta és una oportunitat per conèixer l’alumnat francès, descobrir la seua cultura, intercanviar experiències i posar en joc l’aprenentatge de la llengua en un context real.

Per a fer-ho, hem triat la correspondència a la manera tradicional, que ens aporta un component més lúdic i misteriós, alhora que ens permet escriure d’una manera més reflexiva i aprendre a esperar amb emoció les respostes.

Als nostres alumnes els ha fet molta il·lusió rebre les primeres cartes i de seguida s’han posat a redactar les seues.

L’Auvergne és una regió preciosa que esperem conèixer un poc més a través d’aquest projecte i de l’intercanvi “en viu” que alguns alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t faran al mes de maig.

Poc a poc, en la mesura de les possibilitats, intentarem aconseguir que més alumnes d’altres cursos hi puguen participar. Esperem que d’aquests intercanvis de correspondència puguen sorgir noves amistats. També voldríem que siga una altra manera de viatjar i, així, obrir una nova finestra al món més propera i més accessible a tot l’alumnat que estudia francès amb nosaltres. C’est parti!