El 15 de gener, un grup de 12 alumnes de Florida Secundaria i 2 profes, varem agafar l’avió per encetar el projecte KA122 Erasmus plus en Middelburg, Països Baixos.

Aquest projecte tractava de consolidar la lengua anglesa com a llengua vehicular i pretenia donar a conèixer l’importància de la Unió Europea com referent i nexe d’unió dels països que la conformem.

Heu de saber que no sols participavem nosaltres, si no que el vàrem compartir amb altres dos nacionalitats que també formaven part d’aquesta iniciativa: gregues i italianes. Com vos podreu imaginar, el nostre alumnat es va tornar plurilingüe durant aquesta estada. Pogueren aprendre noves paraules i expressions de les altres tres llengües veïnes.

Deu dies d’estada en famílies holandeses, de compatir cultura, d’aprendre de la seua forma de fer, de les seus tradicions i de descobrir més de la seua terra.

L’alumnat de Florida Secundaria va conèixer de primera mà quina és la problemática de l’aigua amb la qual s’enfronta any rere d’any el poble holandés i tractaren de buscar solucions sostenibles davant d’aquesta situación. Aprofitaren també per a visitar els canals d’Amsterdam, la seua capital i conèixer un poc del famós Vincent Van Gogh i de les seues obres.

Com no, varen viajar fins a Bruseles, combre europea per excel-lència i visitaren el museu d’Història Europea.

En acabar aquestos deu dies d’experiències, l’alumnat acollit i les families acollidores varen crear vincles molt especials que tornaràn a reviure a la seua vinguda durant el proper mes d’abril.