L’Observatori de Dades Obertes i Transparència de la UPV, en col·laboració amb Pagoda i Dades València, impartirà tallers en centres de secundària els dies 12, 23 i 30 de maig. Aquestes sessions educatives posen el focus en l’ús de dades obertes per a l’avaluació de polítiques públiques.

Els pròxims dies 12, 23 i 30 de juny, l’Observatori de Dades Obertes i Transparència de la UPV, en col·laboració amb Pagoda i la Càtedra de Governança Ciutat de València (Dades València), impartiran tres tallers dirigits a estudiants de secundària sobre ús i aplicació de dades obertes. Les sessions es celebraran el dia 12 en l’IES Joanot Martorell de València i el 23 i 30 a Florida Secundària en su campus de Catarroja. Aquesta iniciativa es duu a terme en el marc del programa de col·laboració de l’Observatori amb la Direcció General de Transparència i Participació dependent de Presidència de la Generalitat Valenciana.

Els tallers tenen com a objectiu proporcionar a l’estudiantat una comprensió clara i accessible dels conceptes de política i polítiques públiques, l’estructura del sistema polític i l’administració pública a Espanya. A més, se’ls dotarà d’eines analítiques per a avaluar polítiques públiques mitjançant l’ús de dades obertes, fomentant habilitats de comunicació i crítica, així com un interés actiu en els temes de política i democràcia.

La metodologia d’aquests tallers es basa en un enfocament participatiu, multidisciplinari i pràctic. S’empraran sessions teòriques i pràctiques amb l’ús d’ordinadors per a accedir a portals de dades obertes, descarregar datasets i generar gràfics mitjançant eines com Datawrapper. L’alumnat aprendrà a construir indicadors d’avaluació, interpretar l’èxit de polítiques públiques i debatre sobre temes actuals, com la situació del lloguer a Espanya.