El claustre de Florida Secundària ha iniciat una formació sobre programació amb enfocament ecosocial amb Carlos Gómez Chuliá, de Fundació Fuhem. Carlos ha començat llançant-nos una pregunta reptadora: En quin món i per a quin món eduquem?

Davant un panorama de crisi multidimensional (emergència climática, crisi de recursos energètics i minerals, pèrdua masiva de biodiversitat i crisi social i de cures) hem de preguntar-nos que necessitarà el nostre alumnat per donar resposta a la realitat que habitaran i per millorar-la.

A partir de la identificació dels reptes als quals en volem enfocar dissenyarem les nostres situacions d’aprenentatge de manera que l’alumnat puga desenvolupar competències, mobilitzar sabers i, en definitiva, esdevindre ciutadania capaç.

Gràcies Carlos per despertar interrogants i donar claus per seguir avançant.